ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το 1993 ο Σύλλογος Γονέων και Κη­δεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων απο­φασίζει να δώσει στα παιδιά την δυνατότητα να παίξουν τέννις. Tennis Vrillissia Πρωτεργάτες σ’αυτή την προσπάθεια ο Κώστας Πολίτης, ο Δημήτρης Βαξεβανάκης και η Βάσια Μπαλτά (μέλη Δ.Σ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων). Προπονητής, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στο τέννις, Δημήτρης Δανιήλ. Γύρω στα τριάντα παι­διά ξεκινούν προπονήσεις στο σημερινό γήπεδο βόλλεϋ της οδού Ολύμπου, βγάζοντας το φιλέ του βόλλεϋ και τοποθετώντας μια κόκκινη κορδέλλα αντί για δίχτυ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η προσπάθεια συνεχίζεται, και την επόμενη χρονιά ιδρύεται από τους ίδιους ανθρώπους ο Όμιλος Αντισφαίρισης Βριλησσίων. Ο Δήμος μετά από ενέργειες του Κώστα Πολίτη πείθεται για την χρησιμότητα της προσπάθειας και προχωρεί ταχύτατα στην κατασκευή δύο ασφάλτινων γη­πέδων τέννις στο χώρο του σημερινού κλειστού γυμναστηρίου που τα παραχωρεί για χρήση στον Όμιλο. Ξεκινά και η συμμετοχή σε αγώνες με τα πρώτα ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Η οικογένεια του τέννις έχει φτιαχτεί στα Βριλήσσια και όσο πάει και μεγαλώνει. Όμως το 1997 ο όμιλος μετακομίζει σε ένα πλέον γήπεδο στην οδό Ολύμπου λόγω κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου. Tennis Vrillissia
Η απώ­λεια του ενός γη­πέδου, μεγάλο πλήγμα για ένα όμιλο στο ξεκί­νη­μά του, δεν ανέκοψε την πορεία του συλλόγου. Το πάθος των παιδιών, η σκληρή αλλά και υψηλού επιπέδου δουλειά των ει­δι­κευμένων προπο­νη­τών (δίπλα στον Δ. Δανιήλ ερ­γάζεται πλέον και ο συνεργάτης του Γ. Ξέ­νος) σε συν­δυασμό με την αγάπη και την συμπα­ράσταση των γονιών που αγά­πησαν τον όμιλο και του συμ­πα­ρα­σ­τάθηκαν με κάθε τρό­πο, έδωσαν ταχύ­τερη αναπ­τυ­ξη στον σύλλογο που έφτα­σε στα σημερινά ζη­λευτά επίπεδα.

ΣΗΜΕΡΑ

Ο αριθμός των παιδιών μας πλέον ξεπερνά τα 120. Προπονούνται χωρισμένα σε 14 τμήματα κατάλληλα για όλα τα επίπεδα (2 αρ­χαρίων, 6 μεσαίας δυναμικότητας, 4 προ­αγωνιστικά, 2 αγωνιστικά). Οι ώρες προπό­νησης κυμαίνονται από τρία 30λεπτα εβδο­μαδιαίως τα juniors μέχρι και πέντε 1,5ωρα τα αγωνιστικά. Οι προπονήσεις γίνονται στο γήπεδο της οδού Ολύμπου (κάθε ημέρα 16:30 - 22:30, Σάββατα 08 - 14:30 και 17:00-21:00 και Κυριακή 09:00-14:00). Δίπλα στα παιδιά και τους προπονητές βρίσκεται ένα 9μελές διοικητικό συμβούλιο από γονείς αθ­λητών. Συμ­μετέ­χουμε στην Η! Ένωση Ομίλων Αντι­σφαίρισης Ελλάδος, την πολυπλη­θέστερη και ισχυρότερη Ένωση της χώρας μας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Από τα τμήματα εκμάθησης ξεπηδούν κάθε χρόνο αθλητές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα με αποτέλεσμα ο Όμιλός μας να είναι τέταρτος στην Ένωσή μας στον αριθμό βαθμολογουμένων πανελληνίως αθλητών. Η συμμετοχή μας στα Ενωσιακά, Πανελλαδικά, Πανελλήνια και Διασυλλογικά Πρωταθλήματα είναι συνεχής και αδιάλειπτη με μεγάλο αριθμό συμμετοχών.
 

Οι διακρίσεις των αθλητών μας πληθαίνουν μήνα με τον μήνα με κορύφωση την κατάκτηση του Διασυλλογικού ενωσιακού πρωταθλήματος στην κατηγορία αγοριών κάτω των 14 ετών, το 1999.
Το 2003 κατάκτηση της 2ης θεσης για τα Αγόρια 10 ετών και τέλος το 2005 κατάκτησης της 2ης και 3ης θέσης από τα Αγόρια 12 και τα Κορίτσια 16 ετών. Κάθε χρόνο πλέον στους 20 κορυφαίους πανελλαδικά φιγουράρουν και παιδιά του Ομίλου μας. Στην πρόσφατη γιορτή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Ομίλου μας, τα παιδιά αυτά, μαζί με άλλους διακριθέντες στους αγώνες αθλητές, βραβεύθηκαν σε ειδική τελετή παρουσία του Δημάρχου Βριλησσίων και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δ.Σ. των άλλων Αθλητικών Συλλόγων της πόλης μας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ομίλου μας είναι η έλλειψη γηπέδων. Η αναλογία γηπέδων προς παιδιά είναι η χειρότερη στην Ελλάδα και προκαλεί έκπληξη τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στους άλλους συλλόγους πώς ένας Όμιλος σε τόσο δύσκολες γηπεδικές συνθήκες κατόρθωσε τόσα πολλά. (Να αναφέρουμε μόνο ότι όμιλοι με ίδιο αριθμό παιδιών όπως η Βάρη και ο Μαραθώνας έχουν 8 και 11 γήπεδα αντίστοιχα.

ΣΤΟΧΟΙ

Το Δ.Σ και οι προπονητές πιστεύουν ότι η αύξηση του αριθμού των αθλητών σε συνδυασμό με την εξεύρεση επιπλέον γηπέδων είναι ο στόχος που, αν επιτευχθεί, θα καταξιώσει τον Όμιλο Πανελλαδικά δίπλα στους ισχυρούς του Ελληνικού τέννις, κάτι που δεν θα τιμά μόνο τον Όμιλο και τους αθλητές του, αλλά και τον Δήμο που τον γέννησε και τον φιλοξενεί. Σχεδιάζουμε ακόμα μέσα από πρόγραμμα χορηγιών να αυξήσουμε τις παροχές στους αθλητές μας είτε με αθλητικό υλικό (π.χ.φόρμες σε πολύ χαμηλές τιμές που προσφέρουμε αυτή τη χρονιά), είτε με πριμοδότηση ωρών στο αγωνιστικό και προαγωνιστικό είτε ακόμα και με χορήγηση οδοιπορικών στους αθλητές που μετακινούνται για να αγωνιστούν. Τέλος τα δίδακτρα (που είναι και τα χαμηλότερα στο Λεκανοπέδιο) θέλουμε να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και την επόμενη χρονιά. Οι αγωνιστικές επιτυχίες σε συνδυασμό με την δημιουργία σχέσεων συνεργασίας και φιλίας με τους φορείς της περιοχής μας και με τους υπόλοιπους συλλόγους μας δίνουν ελπίδες για την πραγματοποίηση των στόχων μας.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Στα γραφεία μας ΟΛΥΜΠΟΥ 19, (αθλητικό κέντρο, γήπεδο tennis τις ώρες των προπονήσεων. Τηλέφωνο επικοινωνίας και Φάξ: 210 8035140.
Website: tennis-vrilissia.gr
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Facebook: Τενις Βριλήσσια
Instagram: tennis_vrilissia_omilos
 
Face Book

s